ورود به سایت
ثبت مشاور

پرورش و تکثیر خرچنگ در آکواریوم

در تاریخ : 20.08.96
توسط : modiriat
نظرات : 0
بازدیدها : 12441

رشد و نمو : یکی دیگر از موجودات آبزی که میتوان در آکواریوم آن را پرورش داد و تکثیر کرد ، خرچنگ است که با رعایت اصول ساده ، میتوان از نگهداری آنها در آکواریوم کوچک یا بزرگتان لذت ببرید. در ادامه شرایط لازم برای نگهداری از این آبزی را شرح داده ایم.

 

 

خرچنگ آب شیرین ایران

 

خرچنگ‌ها از خانواده سخت پوستان هستند. شکمشان کاملاً در زیر بدنشان پنهان است. روی بدن از پوسته‌ای سخت پوشیده شده‌است. همچنین آنها دارای یک جفت چنگال هستند. خرچنگ‌ها در تمام اقیانوسهای جهان یافت می‌شوند اما برخی نیز در آب‌های شیرین و همچنین درون خشکی به ویژه در مناطق گرمسیری نیز زیست می‌کنند. اندازه خرچنگ‌ها بسیار متنوع است از خرچنگ نخودی که تنها چند میلی‌متر اندازه دارد تا خرچنگ عنکبوتی ژاپنی که طول پاهایش بیشتر از ۴ متر است.

 

تغذیه

خرچنگ‌ها همه‌چیزخوار هستند آنها به ویژه از جلبک و سایر غذاها دیگر شامل نرم‌تنان ٬کرم‌ها،سخت‌پوستان دیگر، قارچها و باکتریها و خرده غذاهایی که در دسترسشان باشد تغذیه می‌کنند. برای بسیاری از خرچنگ‌ها، یک رژیم غذایی حاوی مواد گیاهی و حیوانی، باعث رشد سریع‌تر و بیشتر زنده ماندن آنها می‌شود.

خرچنگ‌ها از خانواده  بندپایان سخت پوستان هستند. شکمشان کاملاً در زیر بدنشان پنهان است. روی بدن از پوسته‌ای سخت پوشیده شده‌است. همچنین آنها دارای یک جفت چنگال هستند. خرچنگ‌ها در تمام اقیانوس‌های جهان یافت می‌شوند اما برخی نیز در آب‌های شیرین و همچنین درون خشکی به ویژه در مناطق گرمسیری نیز زیست می‌کنند. اندازه خرچنگ‌ها بسیار متنوع است از خرچنگ نخودی که تنها چند میلیمتر اندازه دارد تا خرچنگ عنکبوتی ژاپنی که طول پاهایش بیشتر از ۴ متر است.

تقریبا” ۵۰۰ گونه خرچنگ آب شیرین در سراسر جهان زندگی می کنند. حدود ۱۵۰ گونه ساکن ایالات متحده آمریکا هستند.

خرچنگ ها دارای انواع گوناگونی هستند که عبارتند از : خرچنگ نقاب دار ، خرچنگ آبی ، خرچنگ خال دار ، خرچنگ ناخنی ، خرچنگ ، پیکانی ، خرچنگ مدور ، که در سواحل مختلف زیست می کنند.

تخم ها در بعضی از خرچنگ ها به مادر چسبیده است و مادر آن ها را با خود حمل می کند . بچه ها نیز تا قبل از پوست اندازی از مادر جدا نمی شوند و به مادر می چسبند و بعد از مستقل شدن از مادر رها می شوند.

 

 

زندگی خرچنگ ها :

طبیعت خرچنگ ها به گونه ای است که در فصل سرما به زیر شن و ماسه های لب دریا و یا در کف دریا می روند.به همین نسبت به هنگام گرم شدن هوا سر از شنها برداشته و به بیرون از آب می ایند.آنها برای دریافت یکسری ویتامین های خاص مورد نیاز بدنشان به زیر آفتاب رفته و در واقع حمام آفتاب می گیرند.

به علت اینکه گاهی به خاطر سرما ۳- ۴ماه بیرون از شنها نمی آیند، برای دریافت ویتامین ها و انرژی مصرفی شان گاهی تا چند روز در زیر آفتاب مستقر می شوند.

 آنها در هنگام خوابیدن زیر آفتاب بسیار خوشحال هستند زیرا در زیر آفتاب چنگالهایشان به صورتV است.

 

نکاتی درباره خرچنگ ها :

خرچنگ جانوری است که دارای چنگال های بلند بوده و در آب زندگی می کند. 

خرچنگ ها در خشکی هم می توانند راه بروند. اما به یک پهلو حرکت می کنند.

در زبان عربی به خرچنگ سرطان می گویند.

خرچنگ ها یک جفت شاخک بزرگ و یک جفت شاخک کوچک دارند.

یک جفت چشم ، یک جفت فک بالا و دو جفت فک پایین دارند.

دارای پنج جفت پا هستند. که دو پای اول انبرک دار برای گرفتن شکار است.

 

خرچنگ ها مثل ماهی ها می تونن جزو آبزی های خونگی ما باشن، با این تفاوت که خیلی بیشتر از ماهی ها سرگرم کننده هستن. برای نگهداری ازشون به مقداری غذا و فضای کافی توی آکواریوم و یه کم توجه و محبت بیشتر نیاز دارید!

 

داشتن خرچنگ به خاطره داشتن مکانیزم شنای با نمکشون خیلی جذاب خواهد بود. مثلا وقتی سعی می کنند ماهی بگیرن و معمولا موفق نمی شن و یا وقتی برای خودشون توی آکواریم با کندن یه سوراخ خونه درست می کنن و قایم می شن.

شما هم می تونید مثل بقیه حیوونهای خونگی خرچنگ انتخابیتون رو بخرید و یا اون رو نزدیک قسمت کم عمق آب و روان دریاچه پیدا کنید. برای گرفتن خرچنگ از تور و مقداری سنگ استفاده کنید و اجازه ندید تا زمانی که به خونه می رسید سر خرچنگ به زیر آب بره و غرق بشه. یادتون باشه به نزدیک چشم ها و دم اونها دست نزنید چون گازتون میگیرن!

 


آکواریوم و جای زندگی خرچنگ نیازی به دستگاه گرم کن نداره و دمای معمولی برای زندگی اونها مناسب هست. اگه قصد دارید دو تا خرچنگ توی یک آکواریم نگه دارید مطمئن باشید که هر کدوم از اونها فضای کافی و مناسب برای قایم شدن دارن و همچنین از یک گونه هستند و قصد کشتن هم رو ندارن!
حتما برای آکواریوم خودتون دستگاه فیلتر اکسیژن تعبیه کنید چون بیشتر از ۳ یا ۴ ساعت اگر توی عمق بمونه غرق میشه! دستگاه فیلتر رو هیچ وقت زیر آکواریوم قرار ندید چون خرچنگ عاشق کندن و قایم شدن توی فضای خونشه!


حتما فضای آکواریم و تمیز نگه دارید و هفته ای یک بار آبش رو عوض کنید تا تازه باشه.حتی می تونید از دستگاه تصفیه آب خودکار استفاده کنید. می تونید کنار خرچنگتون ماهی هم نگه دارید اما بیش از پیش باید مراقب باشید. چون خرچنگ ها شکارچی های خوبی هستند اگه ماهی ها نزدیک کف آکواریوم شنا کنن یا مریض و زخمی باشن حتما به دام می افتن.
هیچوقت کنار خرچنگ صدف یا حلزون نگه ندارید چون PH اب رو تغییر می دن. آب محل زندگی خرچنگ باید PH ای برابر ۷ داشته باشه.

 

برای فضای آکواریوم از سنگ و گیاه مصنوعی استفاده کنید و سعی کنید نور آکواریوم و محیط رو کم نگه دارید. خرچنگ ها توی نور کم احساس امنیت بیشتری می کنن.

خرچنگ ها سبزیجات و مرغ پخته شده و ماهی و میگو ی یخ زده خیلی دوست دارن. اما به شرطی که اون ها را به تیکه های ریز و گلوله ای در بیارین و کف آکواریوم بریزید.
پوست انداختن خرچنگ ها اون هارو آسیب پذیر می کنه و این اتفاق بار ها اتفاق می افته. دقت کنید که نباید پوست انداخته شده رو از خرچنگ دور کنید چون از اون تغذیه می کنه. همچنین سعی کنید توی این مدت خرچنگ رو از بقیه ماهی ها جدا نگه دارید.

 

خرچنگ ها اگه راه فراری از آکواریوم پیدا کنن شک نکنید که اونجارو ترک می کنند چون عادت به فرار و قایم شدن دارن. پس تمام راه ها رو چک کنید و اونها رو مسدود کنید. اما اگر خرچنگ موفق شد یادتون باشه که بلافاصله اون رو به آکواریوم برنگردونید چون بهش شوک وارد میشه، بهتر که اون رو توی یک لیوان یا سطل کوچیک با مقداری سنگ ابتدا رها کنید و بعد از اینکه کمی از آسیب پذیریش کم شد به آکواریوم بر گردونید.

 

 

 

 

 

 

 

 

porfizigarden

بازگشت
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
 نظر دهید :
نام شما : *
ایمیل شما : *
نظر شما : *
پررنگ کج خط دار خط دار در وسط | سمت چپ وسط سمت راست | قرار دادن شکلک انتخاب رنگ | پنهان کردن متن قراردادن نقل قول تبدیل نوشته ها به زبان روسی قراردادن Spoiler
کد امنیتی : *