خصوصیات و نحوه پرورش عروس دریاییدر تاریخ : 17.08.96
نظرات : 3
بازدیدها : 6408
رشد و نمو : با آشکار شدن نیاز روز افزون انسان به طبیعت و همچنین رشد و پیشرفت تحقیقات دانشمندان در زمینه های پزشکی و علمی ، طبیعت و موجودات آن از کوچک و بزرگ ، همواره نقش بسزایی در زندگی انسان بازی میکنند . ولی این موضوع که تعداد موجودات شناخته شده نسبت به میزان نیاز انسان چه روحی و چه درمانی ، محدود و در بیشتر اوقات رو به انقراض است ، از اهمیت بالایی برخوردار بوده و میبایست در جهت تکثیر و مراقبت گونه های در حال انقراض قدم برداشت. با توجه به اینکه اغلب افراد در فضاهای کوچک آپارتمانی زندگی میکنند و یا علاقمند به پرورش گونه های مختلف موجودات در فضاهای کوچک هستند ، شرایط پرورش و تکثیر از موجودات کمیاب ، در فضاهای ذکر شده میسر گشته است. تحقیقات نشان داده که نگهداری از یک یا چند جاندار غیر انسان در فضای خانه و یا محیط کاری ، از اهمیت بالایی در کم کردن استرس و ایجاد آرامش روحی در افراد برخوردار است. لذا هنگامی که به این موجودات غذا میدهیم و یا مکان زندگی آنها را تمیز میکنیم و ... برای مدتی هرچند کوتاه ، از دنیای شلوغ و پردغدغه و روزمرگی خلاص و خود را به طبیعت میسپاریم و گوشه ای از زیبایی و شگفتیهای خلقت و عظمت پروردگار را مشاهده میکنیم. یکی از گونه های موجودات که در فضای کوچک میتوان از آن نگهداری و حتی تکثیر نمود ، عروس دریایی است که در ادامه با خصوصیات و نحوه پرورش آن آشنا می شوید.
عروس دریایی گونهای از بی مهرگان است که در شاخه مرجانیان طبقهبندی میشود. این موجودات قادر به شنا کردن میباشند. عروس دریایی در همه اقیانوس هایافت میشود. گونهای از آنها در آب شیرین زندگی می کن که اندازهای کمتر از نیم اینچ و رنگی سفید و روشن دارد. این گونه نیش ندارد.
این موجودات دارای ساختار زیبایی هستند، به همین جهت عروس دریایی نامیده میشوند. عروس دریایی، در اعماق متوسط دریا زندگی میکند و بین ۱۰ تا ۲۰ سانتیمتر قطر دارد و بدنی چتر مانند و شفاف ژلاتینی دارد.
عروس های دریایی می گزند اما گزش بیشتر آنها کشنده نیست. این جانوران گونه های متفاوت با اشکال متنوع دارند. بعضی از انواع آنها خود را به جلبکهای دریایی می چسبانند و زمان زیادی را روی بستر دریا سپری می کنند و همچنین قادرند با منقبض کردن عضلاتشان به سمت جلو حرکت کنند. عروس دریایی زهر خود را از طریق سلول های نیش زننده ای که بر روی شاخکهایش قرار دارد وارد بدن قربانی می کند. مواظب قطعات جداشده شاخک عروس دریایی باشید ، زیرا اینها هم می توانند نیش بزنند . شاخکها را با وسیله مانند چاقو یا شانه از بدن جدا کنید و اگر بزرگ بودند ، از انبر ، پنس ، یا موچین استفاده کنید . هرگز با مالیدن سعی در جدا کردن آنها نکنید ، زیرا این کار موجب فعال شدن سلولهای نیش زننده دیگری می شود . زخمها را با آب دریا بشویید و محل گزیدگی را به مدت 30 دقیقه در سرکه یا الکل فرو ببرید تا درد مرتفع شود . عروس دریایی از دسته بیمهرگان اقیانوس بوده و فاقد مغز، معده و چشم است و نزدیکترین خویشاوند پلانکتونها و مرجانهاست. 95% بدن این موجود از آب تشکیل شده است و بافت بدنی آن ژله مانند و پرآب است. مخزن نگهداری عروس دریایی ویژگیهای منحصر بخود را دارد و معمولا نمیتوان آنها را با گونههای دیگر نگهداری کرد. اغلب ماهیها در آکواریومهای مکعب شکل نگهداری میگردند اما بهترین شکل مخزن عروس دریایی، آکواریومهای دوار و بدون گوشه است تا احتمال گیر افتادن آنها در گوشهها به صفر برسد. عروسهای دریایی شناگرهای پرقدرتی نیستند و در حقیقت جریان آب، غذا را در اختیارشان قرار داده و مواد دفعی را از آنها دور میسازد. از این رو ایجاد جریان متناسب آب نیز یکی از مهمترین نیازهای آنهاست. همچنین دقت به خروجی و ورودی آب نیز بسیار حائز اهمیت است تا ضمن ایجاد جریان مناسب، عروسهای دریایی به داخل پمپ مکیده نشوند.
بهترین گونه برای اشخاصی که برای اولین بار میخواهند به نگهداری از عروس دریایی بپردازند، عروس دریایی مهتابی میباشد که در شرایط ساده آب در طبیعت، حتی در خلیجها و اطراف اسکلهها زندگی میکند و تا قطر 30cm رشد کرده و معمولا در شرایط مناسب آکواریوم، براحتی تکثیر میشوند.
دمای آب:
عروسهای دریایی نسبت به ماهیهای آب شور دمایی خنکتر را ترجیح میدهند و به جای اینکه به فکر این باشیم که آیا مخزن به اندازه کافی گرم است باید بپرسیم که آیا به اندازه کافی خنک میباشد؟ دمای بهینه برای عروس های دریایی دمایی بین 12 تا 18 درجه سانتیگراد میباشد و چون این دما از دمای رفاه (25 درجه سانتیگراد) پایین تر است، می بایست به فکر تجهیزات خنک کننده باشیم و یا آکواریوم را در جایی خنک اجرا کنیم.
فیلتر و کیفیت آب:
مثل تمامی گونههای اقیانوسی، کیفیت آب اهمیت بسزایی برای نگهداری عروس دریایی داشته و این بدان معنی است که شما نیازمند یک سیستم فیلترکارآمد میباشید.
سطح آمونیاک باید در پایین ترین حد نگه داشته شود. فیلتر بیولوژیک به خوبی کار کند و پروتئین اسکیمر و فیلتر مکانیکی نیز بتواند نقش خود را در حذف چربیها و ذرات معلق به خوبی ایفا کنند.
تغذیه:
عروسهای دریایی در طبیعت از پلانکتونها، جلبک و لارو میگو تغذیه میکنند. لارو میگوی زنده را میتوانید از فروشگاهها تهیه کنید و یا در منزل یک تانک جهت تکثیر پلانکتون و میگو برای تغذیه داشته باشید.
غذا دادن به عروس دریایی و تماشای غذاخوردن آنها بسیار لذت بخش است و براحتی برای لحظاتی، شما را از زندگی پرتنش امروزی جدا میسازد.
نورپردازی:
عروس های دریایی به نور نسبتا قوی نیاز دارند. نور موجب رشد جلبکها که قسمتی از سبد غذایی آنها هستند، میگردد. علاوه بر این از آنجاییکه نور در نمایش و جلوه عروس دریاییها بسیار موثر است، لذا میبایست در این بخش به کیفیت توجه ویژه داشته باشیم. معمولا نور در بدن عروس دریایی مهتابی نفوذ کرده و شما تغییر رنگ را در این موجود زیبا با تغییر رنگ نور مشاهده میکنید.
آیا عروسهای دریایی خطرناکند؟
هر ساله تعداد افرادی که از نیش عروس دریایی گزیده میشوند بیش از افرادیست که مورد حمله کوسه قرار میگیرند و قطعا باید از نیش این موجودات اجتناب کرد، اما عروس دریایی مهتابی دارای نیش چندان قوی نمی باشد و کاملا برای انسان بیخطر است و در صورت گزیده شدن حسی مانند یک برق گرفتگی خفیف را تجربه خواهید کرد. با این حالت بهتر است در صورتیکه سابقه حساسیت دارید از تماس مستقیم با آنها اجتناب کنید.
porfizigarden
|
تصویر روز
18.06.96
0
2702
پربازدیدها نقد و بررسی بیشترین نظرات
-
از پر شتر مرغ چه استفاده ای میشود
-
آموزش پائین آوردن تب سگ خانگی
-
فواید استفاده از روغن زیتون برای گربه ها
-
نحوه فروش و کسب درآمد از شترمرغ و محصولات آن
-
خوراک و تغذیه شترمرغ
-
چگونه میتوان از پرورش شتر مرغ کسب درآمد کرد
-
آب و خوراک بوقلمون و اهمیت غذاهای جایگزین
-
آموزش تعیین جایگاه مورد نیاز برای گوسفند پروری
-
دانستنیهایی از شترمرغ
-
نکات و اصول اولیه در پرورش شتر مرغ
مطالب تصادفی
دسته بندی : ماهیان » پرورش و تکثیر سایر موجودات آبزی
بازگشت بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
نظرات :