ورود به سایت
ثبت مشاور

انواع بیماریهای قناری قسمت دوم

در تاریخ : 04.04.96
توسط : modiriat
نظرات : 0
بازدیدها : 2761

قناری مریض

 

 

رشد و نمو : بخش دوم انواع بیماریهای قناری لطفا : 

 

با مشاهده ی این حالات سریعا پرنده را از پرنده های دیگر جدا کنید و آن را در قفس مخصوص بیمار ها قرار دهید . باید توجه داشت که پرنده ی بیمار بسیار ترسو و مضطرب میشود پس سعی کنید زیاد به پرنده مریض نزدیک نشوید .

قفس مخصوص بیماری : قفسی که 3طرف آن با چوب یا..پوشیده شده و فقط از یک طرف باز است و یک لامپ مادون قرمز دائما در آن روشن باشد .

 

ورم روده

يكي از شايعترين امراض در قناريها تورم روده ميكروبي يا تورم روده اختصاصي مي باشد. علت بيماري در اثر عدم رعايت بهداشت بوده كه از اين رو قابل انتقال مي باشد اما با سرعت كم و مرگ و مير كم.

نشاني هاي بيماري :

در ظاهر قناري :پف كردگی پَر ها در همه اوقات بجزدرهنگام ترس و هيجان - تمايل قناری به غذاهای نرم و بی ميلی نسبی به دانه  و غذای خشك - تمايل داشتن به گرما و آفتاب در اثر از دست دادن حرارت بدن و ضعف و سُستی 

 نشاني های بيماری :

در ظاهر فضله :« بزرگ بودن حجم فضله در دو جنس نر و ماده و جوجه ـ قهوه ای رنگ بودن فضله كه گاهی در آنها دانه های كوچك و بزرگ سياه رنگ كه همان پوست نازك تخم كتان است كه هضم نشده است قابل ملاحظه مي باشد ـ در نوع حاد در كنار فضله قهوه اي رنگ قسمتي سفيد رنگ مشاهده ميشود

 نشانه بیماری در هنگام معاينه قناري :

شكم قناري ورم نموده و با لمس نمودن شكم با انگشت كوچكتان بطور واضح روده هاي ورم كرده قابل لمس و در نوع حاد چنين وضعیتی همراه با قرمزي مشاهده مي شود . در صورت عدم درمان در نوع حاد قناري ظرف چند هفته یا درچند ماه تلف خواهد شد . در قناريهاي نر استقامت در برابر چنين بيماري بيشتر است. در نوع مزمن ممكن است قناري تلف نشده وليكن توليد مثل آن كاهش يابد و همینطور جوجه هاي مبتلا ناقل بیماری خواهند بود  ونشانه بیماری درجوجه قناری تأخير در رشد آنها ست .

برای پيشگيري ازبیماری اقدامات ذیل موثراست :

رعايت نمودن بهداشت و تعويض نمودن آب خوردن بطور روزانه - جدا ساختن قناري بيمار از قناريهاي سالم - خوراندن هفتگی بادام آسیاب شده - مصرف داروی  Loutreeciline و TNT در غذای نرم یا آب اشامیدنی - در دوران تولک قنارینور آفتاب  و امکان  پرواز كافي بسيار مناسب مي باشد

درمان:درمان با استفاده از داروی  TNT ,  Loutreeciline ، K3 - در اين بيماري سبزي و ميوه مضر بوده در عوض سيب زميني آبپز و هويج آبپز مفيد مي باشد

دلایل ایجاد ورم روده در قناری:خوراندن سبزیجات خیس  - قرار دادن مواد غذایی برروی ظروف کثیف یا روزنامه - عدم تعویض روزانه آب آشامیدنی - عدم نظافت بموقع قفس - در دسترس قرار ندادن کف دریا - دانه های کثیف و مانده و کپک زده

غده یا ورم جلدی

ورم زير جلدي در قناري به علت مسدود شدن يكي از روزنه هاي ترشحات طبيعي بدن اتفاق مي افتد. اين روزنه ها كه كارشان بيرون دادن بعضي از ترشحات طبيعي و داخلي بدن پرنده است گاهي بسته شده و ترشحات راهي به بيرون نخواهند يافت در نتيجه در زير پوست پرنده جمع شده و بتدريج تراكم اين ماده زياد شده و تشكيل توموري را در بدن قناري ميدهد.

درمان: همين كه تومور كاملا رشد كرده و بزرگ شد و پوست روي آن كشيده و نازك گرديد موقع آن رسيده كه آنرا از زير پوست درآورند. پوست نازك شده را با يك تيغ تيز و استريل شده بشكافيد و ماده پنيري شكل داخل آن را بيرون بياوريد . سپس به سر يك چوب خلال دندان پنبه استريلي بپيچيد و زخم ايجاد شده را با آب استريل با دقت بشوييد. بعد از آن پرنده را در قفس و مكاني راحت و بي سر و صدا قرار دهيد و اطراف قفس را با پارچه اي بپوشانيد تا از جست و خيز و فعاليتهاي اضافي پرنده جلوگيري شود 

 

عفونت استرپتوکوکی ( streptococcus infections )

عامل: آن باکتری استرپتوکوکوس می باشد و در همه جا حتی گرد و غبار موجود در هوا نيز وجود دارد و معمولا در مواقعی که عفونتهای ويروسی و يا ساير بيماری ها پرنده را ضعيف کند بعنوان يک ميکروب فرصت طلب موجب بيماری ميگردد . اکثرا در طول دوران جنينی و یا ده روز اول پس از خروج جوجه از تخم موجب تلفات می گردد. به ندرت نيز در پرندگان مسن تر ايجاد بيماری می کند  در بين پرندگان و پستانداران مشترک می باشد ولی به طور کلی در پرندگان اهميت کمتری دارد

علائم بيماری: متفاوت بوده و عوارض مختلفی ايجاد می کند . مثل آبسه های پوستی - زخمهای چرکی - آندوکارديت وجتاتيو بر روی دريچه های قلب - تورم مفاصل - لنگش و بالاخره آبسه کف پايی . گاهی ميکروب وارد خون شده و در طی يک يا دو روز موجب مرگ سريع همراه با عوارضی همچون افزايش تعداد تنفس در ساعات پايانی عمر پرنده - پف کردن - اسهال و بستن چشم ها می شود . در قناری ممکن است تلفات خيلی زياد باشد . بعضی وقت ها پرنده دچار عوارض عصبی و افزايش تحرک می شود و به نظر هيجان زده می آید , به طوری که خودش را به اطراف زده و در اثر جراحات بوجود آمده و يا ضربه و خونريزی داخلی تلف می گردد .

  

کنه قناری

علایم براي پي بردن به وجود كنه در قناري بايد هر چند وقت يكبار تمام بدن قناري را از نزديك بررسي كرد. كنه پرنده هاي ضعيف را مورد حمله قرار ميدهد. اين جانور بسيار ريز است و با آزمايشهاي سطحي نميتوان به وجود آن پي برد. در صورتي كه كنه خود را در زير بالهاي قناري پنهان كرده باشد با دست زدن به بدن پرنده ، قناري ناراحت شده و عكس العمل شديدي از خود نشان ميدهد.
كنه قناري فقط شبها در موقع تاريكي قناري را راحت ميگذارد و از بدن آن دور مي شود. براي پي بردن به وجود آن در قناري ، بايد شب هنگام يك پارچه سفيد بسيار تميز را روي قفس قناري بكشيد و صبح خيلي زود قبل از طلوع آفتاب آنرا برداريد. زيرا كنه به محض روشن شدن هوا دوباره به بدن قناري حمله مي كند و شروع به مكيدن خون قناري مي نمايد. اگر اين پارچه سفيد را به دقت نگاه كنيد ميتوانيد كنه ها را كه به اندازه يك دهم ميلي متر هستند و به رنگ قرمز مي باشند را ببينيد.

 

 ليستريوز( listeriosis )

اين بيماری دراثر باکتريی بنام ليستريامونوسيتوژنز بوجود آمده و در بسياری از انواع پرندگان و پستانداران ايجاد عوارض می کند . ولی در بين پرندگان , قناری نسبت به اين بيماری حساس تر است . انسان نيز نسبت به اين باکتری حساس بوده و گاهی دچار مننژيت می شود . معمولا باکتری از راه دهان وارد بدن شده و بيماريزا می گردد . خوشبختانه نسبت به انواع ضدعفونی کننده های رايج حساس می باشد و به سرعت از بين می رود . اين بيماری در شکل حاد موجب تلف شدن پرنده ظرف مدت يک تا دو روز می شود . در مواقعی که دوره بيماری طولانی تر می شود , عوارض عصبی مانند لرزش و پيچش گردن و فلجی نيز بروز می کند 

 

طاسی

اين پيشامد را نميتوان جزء بيماريها برشمرد زيرا ريزش پرهاي قناري كه معمولا در اوايل زمستان پيش مي آيد در اثر سوء تغذيه و نرسيدن بعضي مواد معدني به پرنده بوجود مي آيد.
درمان: ماليدن وازلين گليسيرين بر روي سر پرنده. اما بهترين دارو لوسيون پ.ث.ف مي باشد . اين دارو علاوه بر ضد عفوني داخلي پرنده براي سرعت رشد پرهاي قناري نيز بسيار مفيد است. از هويج رنده شده و سبزيجات تازه نيز بايد حداقل هفته اي دو بار به پرنده داده شود.

 

بيماری اريزيپلاس ( erysiplas )

اين بيماری در اثر باکتريی به نام اريزيپاوتريکس ايجاد می شود .خوک و بوقلمون حساس ترين حيوانات نسبت به اين باکتری می باشند ولی در قناری نيز اين بيماری مشاهده می شود . در انسان نيز گاهی اين باکتری در اثر ورود از راه زخم های پوستی موجب واکنشهای موضعی می شود . جوندگانی مثل موش يا حشرات گزنده نيز می توانند عامل بيماری را منتقل کنند . معمولا باکتری به طور آزاد در خاک مرطوب و يا آب های راکد کم عمق وجود داشته ئ تکثير پيدا می کند . در مجموع اين بيماری برای قناری خطر جدی ندارد و راه انتقال آن از طريق دهان است . معمولا علائم بيماری شامل بی اشتهايی - کز کردن - ضعف و اسهال سبز متمايل به زرد می باشد که خيلی سريع منتهی به مرگ می شود

 

ورم زير شكم:

علت: اين بيماري در اثر مصرف غذاهاي تحريك كننده و يا خوردن غذاهاي فاسد و مانده توليد مي شود . در اين بيماري زير دل پرنده ورم مي كند و رنگ پوست موضع ورم كرده در موارد خفيف آن بي رنگ و در موارد سخت و شديد آن تيره مايل به سياهي است.

درمان: قرار دادن پرنده در قفس تميز و گرم و دور از صداهاي مزاحم . اگر اين بيماري همراه با يبوست نيز باشدبايد اول يك قطره روغن زيتون به حلق پرنده چكانده شود. 

 

بيماری های مايکوپلاسمايی ( mycoplasmosis)

عامل آن مايکوپلاسما می باشد که از نظر طبقه بندی پست تر از باکتری ها قرار می گيرد و فاقد ديواره سلولی بوده ولی در روی برخی از محيط های کشت آزمايشگاهی رشد می کند . در مقابل ضدعفونی کننده ها ی مختلف و خشکی محيط بسيار حساس بوده و ظرف چند ساعت در محيط خارج از بدن موجود زنده از بين می رود . بدين خاطر برای انتقال اين بيماری نياز به تماس نزديک بين پرنده آلوده با پرنده حساس می باشد . این ميکروب از طريق تخم نيز منتقل شده و در بين آنها ايجاد مرگ و مير می کند . معمولا برای بيماريزا شدن نياز به عوامل مستعد کننده ای مثل ساير ويروس ها و باکتری ها دارد . علائم بيماری شامل مشکلات تنفسی - خرخر کردن - آبريزش از چشم و بينی تورم مزمن ملتحمه چشم و سينوس تحت چشمی و مفاصل می باشد .در جوجه ها نيز موجب افزايش مرگ و مير می گردد .

 

غش و بيهوشي:

اين حالت بيشتر براي پرندگاني به وجود مي آيد كه عادت به زندگي با انسانها را ندارند و اغلب در موقع تغيير قفس از ترس مبتلا به غش مي شوند. بعضي اوقات نيز در اثر يك ضربه ناگهاني و شديد و يا بر اثر تابش مستقيم نور شديد و يا آفتابزدگي پيش مي آيد. اين حالت بيشتر در موقع تولك و يا در روزهاي خروج از تولك اتفاق مي افتد. بنابراين بهتر است پس از دوران تولك براي تعويض و جابجايي قفس قناري دقت زيادي شود.
درمان: نباید پرنده را تکان داد و اطراف قفس را تاریک نمود

 

زخم پا

اين بيماري در اغلب موارد در پرندگان جوان به علت ساييده شدن كف پاي آنها كه داراي پوستي بسيار نازك است به چوبهاي نشيمن سفت و مدور بوجود مي آيد. بهتر است چوب نشيمن قناريهاي جوان داراي رويه اي مسطح بوده و از چوب نرم ساخته شود. در موارد بروز زخم پا بايد در وسط رويه چوب نشيمن شياري ايجاد كرد تا از تماس زخم پا با سطح چوب جلوگيري كرد. در صورت بي توجهي به اين بيماري ، زخم پاي پرنده به ميخچه تبديل شده و بتديرج اعصاب انگشتان پرنده از كار مي افتند .
زخم پا در اثر رعايت نكردن نظافت قفس قناري نيز بوجود مي آيد . كثافات موجود در قفس به كف پاي قناري چسبيده و با از بين بردن قشر خارجي پوست پاي پرنده موجب توليد زخم ميگردد. در بعضي مواقع نيز پشه ها باعث تورم و زخم پا و ساقهاي قناري مي شوند كه در چنين مواردي بايد شبها به دور قفس قناري پشه بند كشيد.

 

 

دسته بندی : پرندگان زینتی » قناری
بازگشت
تگهای مطلب : پف کردن قناری
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
 نظر دهید :
نام شما : *
ایمیل شما : *
نظر شما : *
پررنگ کج خط دار خط دار در وسط | سمت چپ وسط سمت راست | قرار دادن شکلک انتخاب رنگ | پنهان کردن متن قراردادن نقل قول تبدیل نوشته ها به زبان روسی قراردادن Spoiler
کد امنیتی : *