ورود به سایت
ثبت مشاور

نقش ویتامینها و میوه و سبزیجات در سلامتی انواع قناری و پرندگان زینتی

در تاریخ : 02.04.96
توسط : modiriat
نظرات : 0
بازدیدها : 2127

رشد و نمو : تمام انواع پرندگان زینتی و قناری ، برای اینکه رشد مطلوب داشته باشند و از سلامت کامل برخوردارباشند ، نیاز به یک برنامه غذایی که شامل کلیه ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز پرنده باشد ، دارند. در ادامه مروری داریم برکلیه انواع ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز قناریها و انواع پرندگان زینتی .

 

 

میوه قناری

 

خواص میوه ها و سبزیجات و تغذیه قناری

در استفاده از سبزيجات و ميوه ها بايد توجه داشت كه قبل از استفاده ، آنها را كاملا شسته و تمييز كرده و ورطوبت آنها گرفته شود. سبزيجات و ميوه ها بايد بدون لك بوده و مانده و پلاسيده نباشند.
ميوه ها و سبزيجات را ميتوان هفته اي يك تا دو بار در جيره غذايي قناريها استفاده كرد.
جوانه ها كامل ترين و حيات بخش ترين غذاها هستند. دانه ها در هنگام جوانه زدن ،‌مملو از ويتامينها و پروتئين ها ، املاح معدني غني ، كربوهيدراتها و قندهاي طبيعي شده و براي مصرف قناريها و مخصوصا جوجه هاي يكماهه بسيار مفيد هستند.
مصرف سبزيجات و ميوه هاي تازه نيز در جيره غذايي قناري بايد وجود داشته باشد اما طبق يك برنامه منظم .
در اين بخش درباره خواص و طبيعت بعضي از سبزيجات و ميوه ها توضيح ميدهيم:
برگ كاهوي بدون رطوبت تامين كننده كلسيم و آهن و اشتها آور و ضد يبوست مي باشد. برگ كاهو طبيعتي سرد دارد.
برگ تازه و جوان اسفناج ،‌ طبيعتي معتدل داشته و تامين كننده آهن و ضد يبوست مي باشد.
برگ و ساقه كرفس نيز طبيعتي گرم داشته و حاوي سديم ، پتاسيم و كلسيم مي باشد و به مقدار كم به قناريها داده مي شود.
برگ گشنيز تازه طبيعتي سرد داشته و حاوي ويتامين C و A و املاح معدني مي باشد.
برگ تيزك شاهي نيز طبيعتي گرم دارد و حاوي ويتامين C ، كلسيم و يد بوده و ضد آسم مي باشد.
برگ تيزك آبي نيز همان خاصيت تيزك شاهي را دارد اما مقدار يد آن بيشتر مي باشد و در درمان برونشيت و آسم بسيار مفيد است.
سيب درختي شيرين طبيعتي معتدل دارد و سرشار از ويتامينهاي گوناگون بوده و در درمان يبوست و اسهال مفيد است.
گلابي طبيعتي معتدل داشته و مملو از ويتامين ها و املاح معدني مي باشد.
پرتقال شيرين طبيعتي معتدل دارد و حاوي ويتامين C و املاح معدني مي باشد و در بهبود و درمان بيماري آسم و سرماخوردگي و برونشيت ميتوان از آن استفاده كرد.
هويج تازه طبيعتي گرم دارد و سرشار از ويتامين A و املاح معدني و رنگدانه است كه جلا دهنده پرهاي قناري مي باشد.
چنانچه مقداري پوست خشك شده ي تخم مرغ را كوبيده و هر 15 روز كمي از آن را به قناريها بدهيد باعث مي شود تا علاوه بر صحت مزاج ، قناريها ي ماده در فصل تخم گذاري ، تخم بدون پوسته نگذارند و به يبوست نيز مبتلا نشوند.

تاثیر ویتامین‌ها و مواد معدنی در پرندگان زینتی

مواد مغذی جیره تأمین كننده انرژی مورد نیاز برای انجام متابولیسم است. مواد مغذی اصلی جیره عبارتند از: آب، پروتئین، چربی و كربوهیدرات‌ها.

انرژی به خودی خود یك ماده مغذی نیست بلكه خصوصیتی است كه به وسیله مواد مغذی جیره تأمین می‌گردد.
احتیاجات انرژی پرنده به طور چشم‌گیری از احتیاجات سایر مواد مغذی متغیرتر است، زیرا پرندگان برای تأمین نیاز انرژی به قدری غذا مصرف می‌نمایند كه نیازهای انرژی خود را تامین نمایند و با تغییر در دمای محیط، سطح فعالیت، مصرف خوراك آنها نيز تغییر می‌كند.
اسیدهای آمینه عمدتاً برای ساخت پروتئین‌ها كه اجزای اصلی ساختاری همه بافت‌ها هستند به كار می‌رود. در جوجه‌های جوان در حال رشد و ماده‌های تخم‌گذار، احتیاج اسید آمینه برای تجمع پروتئین پرندگان، احتیاجات در زمان رشد، بالاترین مقدار است و به تدریج تا رسیدن به وزن بدن و تركیب بلوغ، كاهش می‌یابد.

در هنگام تولید مثل، دوباره نیاز افزایش می‌یابد ولی پس از تولید مثل كاهش یافته و دوباره در طی تولك رفتن، افزایش پیدا می‌كند. 

احتیاج ماده‌های تخم‌گذار به اسید‌های آمینه یك هفته قبل از شروع تخم‌گذاری افزایش می‌یابد. در طی دوره تخم‌گذاری نیاز به انرژی بیشتر نیز افزایش می‌یابد . در بسیاری از پرندگان به منظور تأمین احتیاجات افزایش یافته انرژی، مصرف غذا به اندازه كافی زیاد می‌شود. این افزایش احتیاجات در طی تولید تخم، اغلب با تغییر در علایق غذایی دنبال می‌شود.
مس: نیاز به مس در همه‌ی گونه‌های طیوری كه مورد آزمایش قرار گرفته‌اند به ازای هر كیلوگرم ماده خشك، از 8 میلی‌گرم فراتر نمی‌رود. پرندگان جوان در حال رشد، نسبت به بالغان به مقادیر بیشتری از مس نیاز دارند و احتمال بروز كمبود در آنها بیشتر است.
علایم كمبود مس شامل: كم‌خونی، خون‌ریزی، لنگش، تخم‌های غیر بارور و كم رنگی پرها است.
تخم حاصل از پرندگان ماده‌‌ای كه كمبود مس دارند غیربارور بوده و به خاطر كولاژن در غشای پوسته ممكن است پوسته‌های غیر طبیعی داشته باشند.

آهن: پرندگانی كه روی كف بتونی یا قفس‌های سیمی پرورش داده می‌شوند، به كمبود آهن حساس‌تر می‌باشند چون آن‌ها به خاك كه آهن تكمیلی را برای آن‌ها فراهم می‌كند دسترسی ندارند.
پرندگان ماده تخم‌گذار مبتلا به كمبود آهن، تخم‌هایی می‌گذارند كه در آن‌ها مرگ و میر در مراحل انتهایی رشد جنین به وقوع می‌پیوندد.

روی: كمبود روی در پرندگان محصور كه از جیره‌هایی بر پایه دانه‌ها تغذیه می‌گردند نسبتا عادی است. حتی كمبود روی در جیره، باعث كاهش اشتهاء می‌شود. كمبودهای شدیدتر باعث افت شدید در مصرف خوراك می‌گردد. كمبود روی به تمام فرآیندهای فیزیولوژیكی مهم از جمله تكثیر سلولی و رشد، موجب کم‌خونی و مرگ در دوران اولیه و گاهی تحلیل رفتن رشد عضلانی در مرحله دوم رشد جنینی می‌شود.

منگنز: در پرندگان تخم‌گذار كمبود منگنز باعث نازك شدن پوسته تخم و كاهش جوجه‌درآوری می‌گردد. جوجه‌های حاصل از تخم‌هایی با كمبود منگنز ممكن است بدنی خشك و لاغر، ناهنجاری‌های اسكلتی و عدم تعادل داشته باشند همچنین امكان نشان دادن وضعیت ستاره‌نگری با برگشتن سر به عقب نیز در آنها وجود دارد.

منیزیم: پرندگانی كه از جیره غذایی حاوی مقادیر بسیار كمتر از حداقل نیاز منیزیم تغذیه می‌كنند به مرور زمان دچار علائم ناشی از كمبود منیزیم می‌شوند كه عبارتند از: بی‌حالی، پایین بودن شدت سوخت و ساز پایه، دشواری تنفس، اختلال در حركت، كندی رشد و دوره‌هایی از اغماء.


فقط با یك تغذیه مناسب می‌توانید ضمن تأمین نیازهای روزانه پرندگان خود به انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی، آن‌ها را در مقابل انواع بیماری‌های خطرناك و كشنده حفاظت كرد.

 

 

 

دسته بندی : پرندگان زینتی » قناری
بازگشت
تگهای مطلب : تقویت پرندگان
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
 نظر دهید :
نام شما : *
ایمیل شما : *
نظر شما : *
پررنگ کج خط دار خط دار در وسط | سمت چپ وسط سمت راست | قرار دادن شکلک انتخاب رنگ | پنهان کردن متن قراردادن نقل قول تبدیل نوشته ها به زبان روسی قراردادن Spoiler
کد امنیتی : *